Inwood Squiggle

Akron Wellness Center

Magliano Civic Center

SITE: Magliano, Italy

YEAR: Undergrad Junior - 2017, Semester 2

UNIVERSITY: Kent State University

DURATION OF PROJECT: 4 months

Magliano’s Civic Center is designed to become the new gateway to this Tuscan hillside town near Florence, Italy. The building connects the two different heights of the structures on either side of the site to create this continuous roof all the way down to the edge of the city. The Civic Center is quite literally reaching out to visitors, inviting them to explore this beautiful Italian town.

A4 RENDERING.jpg

Magliano is a small town in the Tuscany region of Italy near Florence. The building materials throughout Magliano are terracotta and stone, with a roofscape of terracotta shingles. The town is almost entirely surrounded by the old castle walls that were built around the 11th century, with additions made in the 15th century. The castle walls allow for only one main entrance into the town. The circulation of the town consists of one main road that loops around the town with three interstitial streets. Also, portions of the castle walls are walkable and act as a public park for the residents and visitors of Magliano.

SITE

PEDESTRIAN CIRCULATION

WALKABLE CASTLE WALLS

circulation around city cropped-min.jpg
North Arrow.png

Figure 1: Magliano Site Plan

IMG_6650.JPG

Figure 2: Magliano Roofscape

IMG_6653.JPG

Figure 3: Old castle walls that surround the perimeter of Magliano

Diagram 1.jpg
Diagram 2.jpg
Diagram 3.jpg
Diagram 4.jpg
Diagram 4.jpg
Diagram 5.jpg
site plan.jpg

Figure 4: Site Plan

IMG_8619.JPG

The site of this proposal is the only vacant plot of land within the small town of Magliano. There is a steep slope on the site from the parking level to the town's street level. The building proposal will use the slope to an advantage as it cascades down, connecting the street level to the parking level outside the city's walls. The building will act as a new gateway into the town of Magliano.

IMG_6668.JPG

Figure 5: Site of design proposal

exploded axon.jpg

1

2

3

4

5

The roof becomes the exterior wall and the floor plates twist underneath one another as the building cascades down the topography. The floors consist of a library, exhibition hall, and a research lab which will be accessible to the community and visitors of Magliano. A grand staircase connects each floor plate, allowing occupants to look over the spaces and out the apertures at the view of the Tuscany region.

plan 1.jpg

1

plan 2.jpg

2

plan 3.jpg

3

plan 4.jpg

4

plan 5.jpg

5

 The building site has an old, small brick wall on one side, an apartment complex on the other side, and the old city walls at the bottom of the hill. The roof of the new civic center, staying true to Magliano’s roofscape and the design concept, connects the old wall and apartment complex, then slopes down the hill to merge into the old city walls. 

longitudinal section.jpg

Figure 6: Section through floors 1 - 3

interior rendering 2.jpg

Figure 7: View from floor 2, Magliano street level lobby

interior rendering 2 final.jpg

Figure 8: View from floor 3 looking up to the Magliano street level lobby

IMG_8625.JPG
IMG_8620.JPG

The old brick wall becomes a part of the reception area and signifies the old structures of Magliano within the new building. The material of the old stone is incorporated throughout the rest of the lobby space.

transverse section.jpg

Figure 9: Section showing floor cascade

IMG_8624.JPG
IMG_8621.JPG